ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGORDY WIĘCEJ
ogrodyhildegardy.pl
ogrodyhildegardy.pl
Tradycyjne receptury wg. Św. Hildegardy od trzech pokoleń

Złote mleko

Symbol: LAC

69.00 zł

Złote mleko


Mleko z kurkumą La Mandorle jest bezpośrednio inspirowane recepturą złotego mleka. Zawiera kurkuminę, naturalną bioaktywną cząsteczkę znaną ze swojego silnego działania przeciwutleniającego i przeciwzapalnego.
 
Skład:
częściowo odtłuszczone migdały* (Sycylia lub Hiszpania), odwodniony syrop ryżowy*, błonnik akacjowy* odwodniony syrop ryżowy*, skrobia ryżowa*, kurkuma* 4%, cynamon*, imbir*, pieprz czarny*.
 
Tłuszcze 4,6 g
NKT               0,6 g
Węglowodany 68 g
cukry 12 g
Błonnik 7,5 g
Białko 14 g 28 %
Sól 0,09 g
Wapno 193 mg 24 % (2)
Żelazo 3,9 mg 28 % (2)
Miedź 0,46 mg 46 % (2)
Magnez 1,58 mg 79 % (2)
 
Jako napój (na 1 szklankę):
Wsypać 2 do 3 porcji do 1 szklanki lub 1 shakera.
Dodać 100 do 200 ml zimnej lub ciepłej wody.
Wstrząsnąć lub wymieszać łyżką.
Można spożywać na ciepło lub na zimno.
Do gotowania: Rozpuścić 2 porcje / 100 ml płynu w przypadku słodkich potraw lub 1 porcję / 100 ml w przypadku wytrawnych potraw. Dozowanie należy dostosować do objętości z przepisu. Kremowa konsystencja i naturalna dekantacja jest związana z wysoką zawartością owoców, w zależności dozowania przy rozpuszczaniu.
WAŻNE:
Jako sygnatariusz deklaracji ekologicznej, miarki plastikowe są usuwane z tego pudełka.
zalecamy dawkowanie: 2 łyżeczki wyrównane = 1 porcja (miarka)
Cały nasz zespół dziękuje za zrozumienie.
 
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Najlepiej spożyć przed końcem:
data umieszczona na spodzie pudełka.
Przed i po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wskazane jest spożycie przygotowanej mieszanki tego samego dnia, w razie potrzeby można ją schłodzić.

Złote mleko, LAC

Nasze rekomendacje