Zakwas orkiszowy Bio*
Porcja na 1 kg mąki.
Nadaje się do maszyny do chleba. Przepis:
Wymieszaj zawartość saszetki z 1 kg mąki.
Dodaj 700 ml wody o temperaturze 40 °C i 3 łyżeczki soli.
Długo wyrabiać ręcznie lub 2 minuty w maszynie.
Odstaw na 1 godzinę.
Przygotuj kawałki ciasta i pozwól im odpocząć przez 15 minut, przykrywając je ściereczką.
Ułóż kawałki ciasta w foremkach i pozostaw na 4 godziny.
Pieczenie:
25 do 50 minut w zależności od wielkości, w piekarniku w temperaturze około 240 ° C
Może działać wspomagająco na:
do wypiekania chleba
Składniki:
Suszony zakwas orkiszowy i drożdże*
*Produkt rolnictwa ekologicznego- kraj pochodzenia Francja
Wystawiaj opinie zakupionym przez siebie produktom! Zbieraj punkty, kupuj produkty dedykowane dla klubowiczów i zbieraj nasze nagrody.
Przystąp do klubu opiniodawców już teraz. W zamian otrzymasz bonusy i rabaty do kolejnych zakupów.
Zacznij już teraz.