Chleb na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer BIO 600g
Symbol: pieczywo_chleb
20.00 zł
Wysyłka pieczywa odbywa się zwykle w poniedziałki, lub w czwartki . Zamówienia na pieczywo złożone do soboty do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w poniedziałki.
Zamówienia zawierające pieczywo oraz inne produkty z naszego sklepu zostaną wysłane w poniedziałki.
Zamówienia zawierające pieczywo oraz inne produkty z naszego sklepu zostaną wysłane w poniedziałki.
Chleb na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer BIO 600g
Wysyłka pieczywa odbywa się zwykle w poniedziałki, lub w czwartki . Zamówienia na pieczywo złożone do soboty do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w poniedziałki.
Zamówienia zawierające pieczywo oraz inne produkty z naszego sklepu zostaną wysłane w poniedziałki.
Chleb orkiszowy na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer waga około 600g
Wykonany według zaleceń św. Hildegardy, z najlepszej gatunkowo mąki orkiszowej Oberkulmer BIO typ 650 i polskiej mąki orkiszowej Oberkulmer typ 600 w proporcjach 50/50.
Nasz chleb wyrabiany jest ręcznie przez doświadczonych piekarzy rzemieślników, z poszanowaniem tradycji i zasad zdrowego gotowania zgodnych z filozofią żywienia św. Hildegardy. Ciasto poddawane jest długotrwałemu procesowi fermentacji na bazie zakwasu naturalnego, co nadaje chlebowi wyjątkowy smak i aromat. Po odpowiednim czasie fermentacji, ciasto jest pieczone w piecu konwekcyjno parowym, aż uzyska złocisto-brązową skórkę na zewnątrz,a w środku pozostaje miękki i elastyczny.
Chleb zachowuje wyjątkowo długo świeżość, minimum 4-5 dni. Idealnie nadaje się do mrożenia, a po rozmrożeniu również jest doskonały do spożycia.
Składniki:
mąka orkiszowa Oberkulmer: Główny składnik, który nadaje chlebowi charakterystyczny smak i wyjątkową konsystencję. Mąka orkiszowa Oberkulmer BIO typ 650 jest ceniona za swoją jakość i bogactwo składników odżywczych, które św. Hildegarda uważała za korzystne dla zdrowia, mąka orkiszowa OH Oberkulmer 600 dodaje wilgoci i doskonałej konsystencji.
Wysyłka pieczywa odbywa się raz w poniedziałki i czwartki . Zamówienia na chleb złożone do soboty do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w poniedziałki.
Zamówienia zawierające pieczywo oraz inne produkty z naszego sklepu zostaną wysłane w poniedziałki.
Zamówienia zawierające pieczywo oraz inne produkty z naszego sklepu zostaną wysłane w poniedziałki.
Chleb orkiszowy na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer waga około 600g
Wykonany według zaleceń św. Hildegardy, z najlepszej gatunkowo mąki orkiszowej Oberkulmer BIO typ 650 i polskiej mąki orkiszowej Oberkulmer typ 600 w proporcjach 50/50.
Nasz chleb wyrabiany jest ręcznie przez doświadczonych piekarzy rzemieślników, z poszanowaniem tradycji i zasad zdrowego gotowania zgodnych z filozofią żywienia św. Hildegardy. Ciasto poddawane jest długotrwałemu procesowi fermentacji na bazie zakwasu naturalnego, co nadaje chlebowi wyjątkowy smak i aromat. Po odpowiednim czasie fermentacji, ciasto jest pieczone w piecu konwekcyjno parowym, aż uzyska złocisto-brązową skórkę na zewnątrz,a w środku pozostaje miękki i elastyczny.
Chleb zachowuje wyjątkowo długo świeżość, minimum 4-5 dni. Idealnie nadaje się do mrożenia, a po rozmrożeniu również jest doskonały do spożycia.
Składniki:
mąka orkiszowa Oberkulmer: Główny składnik, który nadaje chlebowi charakterystyczny smak i wyjątkową konsystencję. Mąka orkiszowa Oberkulmer BIO typ 650 jest ceniona za swoją jakość i bogactwo składników odżywczych, które św. Hildegarda uważała za korzystne dla zdrowia, mąka orkiszowa OH Oberkulmer 600 dodaje wilgoci i doskonałej konsystencji.
Zakwas naturalny: Chleb jest wyrabiany na bazie tradycyjnego zakwasu naturalnego, zgodnie z filozofią żywienia św. Hildegardy. To sprawia, że jest bardziej przyjazny dla układu pokarmowego. W zakwasie możliwa obecność naturalnych cukrów z tłoczonego soku jabłkowego.
Sól: Dodana sól podkreśla smak chleba, nadając mu delikatną słoność i doskonałe zrównoważenie smaku.
Woda: Czysta woda jest kluczowym składnikiem naszego chleba, zapewniając mu odpowiednią wilgotność i konsystencję.
Chleb jest w 100% naturalny, nie zawiera konserwantów ani sztucznych dodatków.Wysyłka pieczywa odbywa się raz w poniedziałki i czwartki . Zamówienia na chleb złożone do soboty do godziny 8:00 zostaną przetworzone i wysłane w poniedziałki.
Zamówienia zawierające pieczywo oraz inne produkty z naszego sklepu zostaną wysłane w poniedziałki.
Chleb na zakwasie z mąki orkiszowej Oberkulmer BIO 600g, pieczywo_chleb
2023-10-04 07:04:44
Bardzo smaczny, jakość i smak rekompensuje stosunkowo wysoką cenę
2023-10-09 07:50:27
Bardzo zdrowy i smaczny na codzień. Smakuje nawet z samym masłem
2023-10-16 17:39:10
Dobry chleb smakował nam więc zamówiłam zakwas będę piekła chleb orkiszowy
2023-11-13 16:33:45
wyśmienity chleb świetnie zapakowany i błyskawicznie dostarczony samo zdrowie. POLECAM
2023-11-26 08:16:15
Polecam. Pyszny i smaczny chlebek. Utrzymuje świeżość
2024-01-07 15:35:07
Pyszny chlebek, zdrowy, na pewno zamowie jeszcze nieraz
2024-01-08 06:46:11
Chleb bardziej mi pasuje niż bułka w tym sklepie ale ciasto podobne. Zbyt zbite i nie zachęca mnie do ponownego zakupu.
2024-02-25 09:53:53
Pyszny chleb..nie ma ponim żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego
2024-03-06 09:34:06
chleb nie spełnił moich oczekiwań, był może wcześniej mrożony?
2024-03-26 10:03:13
Nigdy nie jadłam równie dobrego pieczywa. Świetny smak i dobrze zachowuje świerzość.
2024-03-26 19:13:04
dobre smaczne zdrowe warto mieć w zapasie zwłaszcza kiedy w otoczeniu kręcą się łasuchy bez względu na wiek POLECAM
2024-04-16 22:42:15
Bardzo dobry chleb! Smakował całej rodzinie. Dobrze znosi zamrażanie.
Oferta tygodnia
Gotowanie ze Świętą Hildegardą z Bingen, 9788367742214
39.90zł
49.90zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 39.90zł
Mąka orkiszowa - Mąka Typ 800 Samopsza BIO 2kg*, 0333B - 2kg
61.60zł
72.50zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 69.00zł