ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGORDY WIĘCEJ
ogrodyhildegardy.pl
ogrodyhildegardy.pl
Tradycyjne receptury wg. Św. Hildegardy od trzech pokoleń

Budyń waniliowy FLAN VANILLE z mleka migdałowego

Symbol: FAVS

17.95 zł

Budyń waniliowy FLAN VANILLE z mleka migdałowego


Bezglutenowy budyń waniliowy z migdałów.

Flan waniliowy na bazie mleka migdałowego to gotowa mieszanka deserowa opracowana szczególnie do przygotowania budyniu z mlekiem roślinnym.
Oryginalny produkt 2 w 1 łączy w sobie mleko roślinne oraz bazę do budyniu. Proste przygotowanie - wystarczy dodać wody. Praktyczna - jedna saszetka umożliwia przygotowanie 4 flanów.
Mleko migdałowe w tym produkcie w połączeniu z odolejoną masą częściowo skoncentrowanych składników owocowych posiada naturalnie wysoką zawartość wapnia i magnezu. Stanowi doskonałe uzupełnienie zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
100% roślinne i organiczna mieszanka do budyniu, naturalnie nie zawiera mleka, glutenu ani soi, może być spożywana przez ludzi szukających alternatywy dla klasycznych deserów.
Rozpływający się i aksamitny flan łączy w sobie słodycz migdała i wanilii. Budyń będzie gotowy po kilku minutach pieczenia, najlepiej spożywać, kiedy ostygnie. Produkt bez dodatku cukru. Budyń można samodzielnie posłodzić lub nie, zależnie od preferencji.

Składniki:

  • migdały* w proszku 65% (kompozycja częściowo odolejonych* migdałów (z Sycylii), syropu ryżowego*, włókna akacji*),
  • proszek migdałowy* 19% (Sycylia),
  • skrobia ryżowa*, z
  • zagęszczacze: karagen, agar*,
  • naturalny aromat waniliowy ,

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.

Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych*.

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA

Wlej proszek do rondla i stopniowo wymieszaj zawartość saszetki z 1/2 l wody lub napoju roślinnego.

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3-4 minuty, cały czas mieszając.

Posłodź zgodnie z preferencjami pod koniec gotowania.

Wlej do 4 kokilek, pozostaw do ostygnięcia i zajadaj.

waga netto: 65 g

ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH

 (Średnie wartości na 100 g proszku)

Wartość energetyczna                      

        429 kcal         (1793 kJ)

  % RWS*

Tłuszcze  

17 g

Nasycone kwasy tłuszczowe 

0,7 g

Węglowodany 

 37 g

Cukier  

5,4 g

Laktoza 

< 0,1 %

Białko

25 g

Sól   

0,028 g

Błonnik

14 g

Wapń

342 mg

Fosfor

457 mg

Magnez

261 mg

Witamina B2  

0,36 mg

*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:

Saszetkę należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Po przygotowaniu flanów, przechowuj je w lodówce i szybko zjedz.

Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na saszetce.

Budyń waniliowy FLAN VANILLE z mleka migdałowego, FAVS

Nasze rekomendacje