ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGORDY WIĘCEJ
ogrodyhildegardy.pl
ogrodyhildegardy.pl
Tradycyjne receptury wg. Św. Hildegardy od trzech pokoleń

Budyń czekoladowy FLAN CHOCO z mleka migdałowego

Symbol: FACS

17.95 zł

Budyń czekoladowy FLAN CHOCO z mleka migdałowego


Bezglutenowy i bezmleczny budyń z migdałów

Flan czekoladowy na bazie mleka migdałowego to gotowa mieszanka deserowa opracowana szczególnie do przygotowania budyniu z mlekiem roślinnym.
Oryginalny produkt 2 w 1 łączy w sobie mleko roślinne oraz bazę do budyniu. Proste przygotowanie - wystarczy dodać wody. Jedna saszetka umożliwia przygotowanie aż 4 flanów.
Mleko migdałowe w tym produkcie w połączeniu z odolejoną masą częściowo skoncentrowanych składników owocowych posiada naturalnie wysoką zawartość wapnia, magnezu i żelaza. Stanowi doskonałe uzupełnienie zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia.
100% roślinna i organiczna mieszanka budyniu, naturalnie nie zawiera mleka, glutenu ani soi, może być spożywana przez ludzi szukających alternatywy dla klasycznych deserów.
Ten rozpływający się i aksamitny flan łączy w sobie słodycz migdała z mocą czekolady. Flany będą gotowe po kilku minutach pieczenia, najlepiej spożywać je, kiedy ostygną. Produkt bez dodatku cukru. Flany można samodzielnie posłodzić lub nie, zależnie od preferencji. Absolutny niezbędnik w kuchni każdego miłośnika czekoladowych smaków!

Bogaty w żelazo i magnez. Bez dodatku cukru. 0% laktozy, 0% glutenu i 0% soi.

Składniki:
  • migdały* w proszku 58% (kompozycja częściowo odolejonych* migdałów (z Sycylii), syropu ryżowego*, włókna akacji*),
  • kakao* w proszku 15%,
  • proszek migdałowy* 12%,
  • skrobia ryżowa*,
  • zagęszczacze: karagen,
  • agar*,
  • naturalny aromat waniliowy.

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.

Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych*.

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA

Wlej proszek do rondla i stopniowo wymieszaj zawartość saszetki z 1/2 l wody lub napoju roślinnego.

Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3-4 minuty, cały czas mieszając.

Posłodź zgodnie z preferencjami pod koniec gotowania.

Wlej do 4 kokilek, pozostaw do ostygnięcia i zajadaj.

waga netto: 65 g

ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH   

 (Średnie wartości na 100 g proszku)

Wartość energetyczna                  

      422 kcal      (1764 kJ)

  % RWS*

Tłuszcze 

 14 g

Nasycone kwasy tłuszczowe

4,80 g

Węglowodany 

41 g

 

Cukier  

5 g

Laktoza 

< 0,1 %

Białko 

24 g

Sól  

0,028 g

Błonnik 

18 g 71%

Wapń  

325,7 mg 41%

Fosfor 

487 mg

70 %

Magnez

308 mg

82%

Żelazo

11,48 mg 82%

Witamina B2   

0,36 mg 26%

*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:

Saszetkę należy przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Po przygotowaniu flanów, przechowuj je w lodówce i szybko zjedz.

Najlepiej spożyć przed końcem: data umieszczona na saszetce.

Budyń czekoladowy FLAN CHOCO z mleka migdałowego, FACS

Nasze rekomendacje