ZBIERAJ PUNKTY I WYMIENIAJ NA NAGORDY WIĘCEJ
ogrodyhildegardy.pl
ogrodyhildegardy.pl
Tradycyjne receptury wg. Św. Hildegardy od trzech pokoleń

Napój (mleko) kokosowy w proszku - La Mandorle

Symbol: FCO

59.96 zł 74.95 zł

Napój (mleko) kokosowy w proszku - La Mandorle


Źródło błonnika i żelaza.

Składniki:
  • miąższ kokosowy* (ze Sri Lanki lub Filipin) częściowo odtłuszczony 50%,
  • odwodniony syrop ryżowy*,
  • skrobia ryżowa*,
  • włókno akacjowe*,
  • nektar z kwiatu kokosowego*.

*Składniki pochodzące z rolnictwa ekologicznego.

Może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych*.

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE STOSOWANIA

Jako napój (na 1 szklankę):
Wsypać 2 do 3 porcji do 1 szklanki lub 1 shakera.

Dodać 100 do 200 ml zimnej lub ciepłej wody.

Wstrząsnąć lub wymieszać łyżką.
Można spożywać na ciepło lub na zimno.

Do gotowania: Rozpuścić 2 porcje / 100 ml płynu w przypadku słodkich potraw lub 1 porcję / 100 ml w przypadku wytrawnych potraw. Dozowanie należy dostosować do objętości z przepisu.

Kremowa konsystencja i naturalna dekantacja jest związana z wysoką zawartością owoców, w zależności dozowania przy rozpuszczaniu.

Waga netto: 400 g 

 ANALIZA WARTOŚCI ODŻYWCZYCH 

(Średnie wartości na 100 g proszku)

Wartość energetyczna                         

     363 kcal              (1517 kJ)    % RWS*

Tłuszcze

15 g

Nasycone kwasy tłuszczowe

13 g

Węglowodany

49 g

Cukry

 15 g

Białko

  8 g

Sól

0,06 g

Błonnik

 17 g

Fosfor

257 mg

37%

Magnez

113 mg

30%

Żelazo

 3,7 mg

27 %

Cynk

2,5 mg

25%

*Referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:

Najlepiej spożyć przed końcem:

data umieszczona na spodzie pudełka.

Przed i po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.

Wskazane jest spożycie przygotowanej mieszanki tego samego dnia, w razie potrzeby można ją schłodzić.

Napój (mleko) kokosowy w proszku - La Mandorle, FCO

Nasze rekomendacje