Złote mleko migdałowe
Skład:
częściowo odtłuszczone migdały* (Sycylia lub Hiszpania), odwodniony syrop ryżowy*, błonnik akacjowy* odwodniony syrop ryżowy*, skrobia ryżowa*, kurkuma* 4%, cynamon*, imbir*, pieprz czarny*.
Tłuszcze | 4,6 g | |
NKT | 0,6 g | |
Węglowodany | 68 g | |
cukry | 12 g | |
Błonnik | 7,5 g | |
Białko | 14 g | 28 % |
Sól | 0,09 g | |
Wapno | 193 mg | 24 % (2) |
Żelazo | 3,9 mg | 28 % (2) |
Miedź | 0,46 mg | 46 % (2) |
Magnez | 1,58 mg | 79 % (2) |
Jako napój (na 1 szklankę):
Wsypać 2 do 3 porcji do 1 szklanki lub 1 shakera.
Dodać 100 do 200 ml zimnej lub ciepłej wody.
Wstrząsnąć lub wymieszać łyżką.
Można spożywać na ciepło lub na zimno.
Do gotowania: Rozpuścić 2 porcje / 100 ml płynu w przypadku słodkich potraw lub 1 porcję / 100 ml w przypadku wytrawnych potraw. Dozowanie należy dostosować do objętości z przepisu. Kremowa konsystencja i naturalna dekantacja jest związana z wysoką zawartością owoców, w zależności dozowania przy rozpuszczaniu.
WAŻNE:
Jako sygnatariusz deklaracji ekologicznej, miarki plastikowe są usuwane z tego pudełka.
zalecamy dawkowanie: 2 łyżeczki wyrównane = 1 porcja (miarka)
Cały nasz zespół dziękuje za zrozumienie.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE PRZECHOWYWANIA:
Najlepiej spożyć przed końcem:
data umieszczona na spodzie pudełka.
Przed i po otwarciu przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Wskazane jest spożycie przygotowanej mieszanki tego samego dnia, w razie potrzeby można ją schłodzić.
Od dnia 1 lutego 2022 r. do dnia 31 lipca 2022 r. sprzedaż tego towaru spożywczego jest objęta stawką podatku od towarów i usług obniżoną do wysokości 0%.